Magazine Commissie

De tijdschriftencommissie van de studentievereniging van Symposion richt zich op het maken en beheren van het tijdschrift Eudaimonia, Eudaimonia is een tijdschrift dat is samengesteld door de filosofie studenten van de Universiteit Leiden. Dit tijdschrift heeft als doel de studenten aan te moedigen om hun creatieve en filosofische talenten te ontwikkelen. De commisie is elk jaar weer verantwoordelijk voor het samenstellen van het tijdschrift, de selectie van het materiaal waaruit het is samengesteld, en het uitbrengen en het printen van het tijdschrift. Het tijdschrift wilt constant de studenten blijven promoten en tegelijkerteid relevante onderwerpen presenteren die van belang zijn voor zowel de universiteit en de samenleving in het algemeen. Omdat we altijd bezig zijn met het verebeteren van dit project zijn we altijd opzoek naar mensen die ons hiermee willen helpen.

De commissie van Eudaimonia bestaat uit een voorzitter die de leiding heeft over het tijdschrift, een secretaris die zorgt voor coördinatie en communicatie, een questor die onze geldzaken beheert, een team van redacteurs en designers, maar ook een social media persoon die onze volgers op de hoogte houdt via onze social media accounts. Lid worden van de commisie is mogelijk voor alle symposionleden die enthousiast zijn om deel te nemen aan dit project en dus willen bijdragen aan de ontwikkeling hiervan.

Het werk van de andere commissies, samen met dat van ons, stelt Symposion in staat een grotere impact te hebben op de lokale gemeenschap en een relevante vereniging te worden voor filosofie studenten, maar ook voor de universiteit en Leiden als geheel. Eudaimonia is één van de concrete producten van Symposion dat tot stand komt door het werk van de commissie die hier de leiding over heeft en dus het project mogelijk maakt. Een ander belangrijke groep die dit project mogelijk maakt bestuit uit onze medestudenten die het materiaal leveren voor elke nieuwe uitgave dat wij met plezier ontvangen en bewerken om de uitgave samen te stellen. De inhoud van het tijdschrift varieert van korte filosofische stukken die op een academischemanier geschreven tot meer creatief materiaal zoals gedichten, schilderijen en andere vormen van kunst. Het doel is om academische stukken met creatieve inhoud te combineren zodat het tijdschrift zowel uitdagend en vermakelijk kan zijn voor onze lezers. Daarnaast kan het publiceren in het tijdschrift een goede ervaring zijn voor studenten die een idee willen krijgen van hoe het is om een tekst te publiceren. Onze redacteurs geven graag feedback aan de schrijvers om hen te helpen hun schrijven te verbeteren. Dus als auteur of artiest kan het tijdschrift een geweldige plek zijn om je werk te promoten of om gewoon de ervaring van het publiceren op te doen.

Elke nieuwe publicatie gaat samen met een feest dat wordt georganiseerd door de commissie zelf in samenwerking met de special events commissie. Tijdens dit feest worden de uitgave en het bijbehorende thema bekendgemaakt aan het publiek, hierbij heeft de commissie dus ook de mogelijkheid kennis te maken met zijn publiek. Dit is dan ook een perfecte kans voor de lezers om de leden van de commissie te ontmoeten, vragen te stellen over de uitgave of over het tijdschrift in het algemeen, of om deel te nemen aan ons project. De commissie wilt ook graag een Q&A en een korte workshop organizeren als deel van dit feest. Alle symposion leden zijn uitgenodigd om de publicatie met ons te komen vieren. Via het tijdschrift en zijn bijkomende evenementen hopen wij een inkijkje te bieden in de ervaring van een filosofiestudent aan de Universiteit Leiden. Daarnaast streven wij er ook naar iets te maken dat ook betekenis heeft buiten de Universiteit en relevant is voor onze samenleving in het algemeen.