Onze Bestuur

De leden van het Symposion-bestuur 2021-2022 zijn:

Praeses (voorzitter): Noah Schmidt

De Praeses is verantwoordelijk voor het organiseren en leiden van de vereniging. De Praeses kent alle ins en outs van het reilen en zeilen en voert het beleid uit dat door het bestuur en de GMA is bepaald. De functie vereist een koel hoofd en diplomatieke vaardigheden.

Ab Actis (secretaris): Roychang Ditiecher

De Ab Actis is verantwoordelijk voor het bijhouden van de gegevens van de leden, het beheren van de locaties voor bestuursactiviteiten, en het zijn van een algemene organisatorische krachtpatser. Voor deze functie zijn uitstekende organisatorische vaardigheden vereist.

Quaestor (penningmeester): Wouter van Bodegraven 

De quaestor is verantwoordelijk voor het beheer van de uitgaven en inkomsten van het Symposion. Het is zijn verantwoordelijkheid om te weten waar, waarom en hoe geld wordt uitgegeven, en als zodanig moet hij ook op de hoogte zijn van het reilen en zeilen van de commissies, evenementen en andere geld gerelateerde activiteiten van Symposion. De quaestor is ook verantwoordelijk voor het maken van de jaarlijkse begroting die gepresenteerd wordt op de beleids & budget GMA. Het is een functie die organisatorisch inzicht, economisch inzicht en een verantwoordelijke houding vereist.

Assessor Intern: Fabius Schöndube 

De Assessor Intern is verantwoordelijk voor het leiden en aansturen van alle commissies. Dit is een zeer intensieve functie, die geduld, visie, creativiteit en diplomatieke vaardigheden vereist.

Assessor Education: Albert Ferkl

De Assessor Onderwijs is verantwoordelijk voor het voorzitterschap van de Commissie Onderwijs, die filosofische activiteiten organiseert, variërend van door studenten gegeven cursussen tot debatten tussen hoogleraren in een café. Deze Assessor moet gevoelig zijn voor de uiteenlopende onderwijsbehoeften van alle Symposion Leden, in nauwe samenwerking met het Leidse Instituut voor Wijsbegeerte zelf.

Assessor Extern: Astrid Smits

De Assessor Extern is verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van samenwerkingsverbanden en relaties met partners zoals verenigingen en bedrijven. De Assessor Extern draagt ook de verantwoordelijkheid om evenementen te helpen organiseren. De functie vereist uitgebreide sociale vaardigheden en een goed sociaal kompas.